Kijktip: Retour Hemel 2 over de overleden Mark Bos

Op 3 mei 2015 overleed RTL-journalist Mark Bos aan prostaatkanker. Hij filmde zijn ziekteproces in twee documentaires. Retour hemel II - Keihard terug op aarde is het tweede deel.

Op 3 mei 2015 overleed journalist Mark Bos aan de gevolgen van prostaatkanker. Vanaf de diagnose filmde hij zijn ziekteproces met als resultaat de indrukwekkende documentaire Retour Hemel. Het eerste deel was in januari te zien. Nu volgt, bijna vijf maanden na zijn overlijden, deel twee.

Kankerpatiënten moeten gehoord worden

„Hoe neem je afscheid van iemand die ‘gaat’?”, vroeg Humberto Tan in RTL Late Night aan de terminaal zieke journalist Mark Bos. 'Vraag ‘m of ‘ie gelukkig is', antwoordde Mark. Het werd een emotioneel gesprek. Kort daarna, in mei, overleed hij op 49-jarige leeftijd. Bos was journalist en onder andere bekend als reporter bij EditieNL. Hij had uitgezaaide prostaatkanker en nog één missie: kankerpatiënten moeten beter gehoord worden door de medische wetenschap en beter zichtbaar zijn voor de samenleving. Juist daarom zat hij nog kort voor zijn overlijden aan tafel bij Humberto Tan om over zijn missie en zijn ziekte te praten. Tijd om deze documentaire af te maken had hij niet meer. Die taak liet hij na aan zijn producent Erica Reijmerink.

Retour Hemel  - Keihard Terug op Aarde, maandag 28 september, 20.25 NPO 2

Lees ook:
Mark Bos overleden

 

Reageren