Kijktip: Robin Williams Remembered

Een portret van de vorig jaar overleden acteur Robin Williams. De komediant komt zelf ook uitgebreid aan het woord in een van zijn laatste interviews.

De Amerikaanse acteur en komiek Robin Williams overleed vorig jaar augustus. Hij was depressief en kampte al tijden met alcoholverslaving. In Robin Williams Remembered komt de acteur zelf nog uitgebreid aan het woord, in wat een van zijn laatste interviews zou blijken te zijn. 

Mork & Mindy

Hij vertelt hoe zijn carrière begon met stand-up comedy en hoe fijn hij het vindt om mensen aan het lachen te maken. Williams doorbraak kwam in 1978 in de comedyserie Mork & Mindy waar hij de buitenaardse Mork vertolkte. Daarna volgden onder meer rollen in grote films als Good Morning Vietnam, Dead Poets Society, Mrs. Doubtfire en Good Will Hunting. Voor zijn rol in de laatste film ontving Williams een Oscar. Met Williams verloor Hollywood een van de meest geliefde acteurs.

Andere planeet

Hij was een voorbeeld voor velen. Regisseur Chris Columbus (Mrs. Doubtfire) zei over hem in de Engelse editie van de Metro: 'Om met hem te werken was een magisch en speciaal privilege. Zulke acteerprestaties had ik nooit eerder gezien. Ze waren zo goed dat ze wel van een andere planeet leken te komen.'

Boulevard

Met zijn stand-up comedywerk inspireerde hij mensen als Jim Carrey en Jimmy Fallon, de gastheer van The Tonight Show. Dat hij ook zwaar drama aan kon is dankzij de film binnenkort weer in de bioscoop te zien: in de dramafilm Boulevard speelt hij een neerslachtige bankbediende die worstelt met zijn homoseksualiteit.

Reageren