Kijktip: Sherlock en de ballonnenman in Elementary

15 januari 2016 14:00 | kijktips | Door Televizier

De seriemoordenaar 'Balloon Man' uit Elementary heeft het vooral gemunt op kinderen en dankt zijn naam aan de ballonnen die hij achterlaat op de plaatsen delict die hij veroorzaakt.

Adam was niet alleen de naam van de eerste mens op aarde; hij is ook nog het eerste slachtoffer van de 'Balloon Man'. Deze seriemoordenaar uit Elementary heeft het vooral gemunt op kinderen en dankt zijn naam aan de ballonnen die hij achterlaat op de plaatsen delict die hij veroorzaakt.

Balloon Man 

Als Sherlock Holmes vermoedt dat de engerd weer actief is, besluit hij hulp in te roepen van Adam. Die werd als kind namelijk ontvoerd door de 'Balloon Man', maar wist te ontkomen. Kan Adam de scherpzinnige Sherlock verder helpen? Deze aflevering met een interessante plotwending is een herhaling uit het eerste seizoen. Inmiddels zijn acteurs Jonny Lee Miller (Sherlock) en Lucy Liu (Watson) alweer bezig aan de vierde reeks. Wanneer die in Nederland te zien is, is nog onbekend.

Eigentijdse versie Sherlock Holmes 

Elementary is een eigentijdse versie van de verhalen rond detective Sherlock Holmes. Jonny Lee Miller speelt de Britse speurneus, die nu in New York woont. Daar herstelt hij van een drugsverslaving, op veilige afstand van zijn familie in Londen. Zijn vader huurt echter een voormalig chirurg in, Joan Watson, om op hem te letten. Watson raakt gefascineerd door het werk dat Sherlock doet en gaat bij hem in de leer als adviseur van de politie.

 

Meer over