Kijktip: Spectaculair slot van Under the Dome

SBS 6 zendt de allerlaatste drie afleveringen uit van de serie Under The Dome. Dit betekent het definitieve einde voor het epos.

Under The Dome is een Amerikaans sciencefiction/dramaserie. Het gaat over het stadje Chester's Mill dat plotseling wordt afgesloten door een mysterieuze koepel. Deze koepel is ondoordringbaar; raak je de koepel aan dan word je geƫlektrocuteerd. Onder de koepel wordt het steeds heter: het broeikaseffect gaat omhoog, rivieren drogen op en de lucht wordt slechter. Paniek breekt los want de mensen willen weg. Een kleine groep mensen blijft rustig en probeert de vrede te bewaken. Ze gaan op zoek naar het geheim en het doel van de Dome met maar een missie voor ogen: ontsnappen van de duistere Dome.

Ademen steeds moeilijker

Niets is onmogelijk, ook ontsnappen niet. Hoe solide de koepel, die nu al weken boven de stad hangt, er ook uitziet, hij blijkt minder stevig dan gedacht. Niet wetende wat hen nog te wachten staat probeert Barbie (Mike Vogel) Eva over te halen samen de gevangenis te verlaten. Christine (Marg Helgenberger) heeft andere plannen: zij probeert Jim te bewegen de koepel met geweld neer te halen. Uiteindelijk blijkt de koepel zelf tekenen van sleetsheid te vertonen. De opgesloten inwoners hebben steeds meer moeite om adem te halen.

Passend slot

Een kleine tipje van de sluier: Under the Dome krijgt geen abrupt einde. Het eindigt heel passend. Nina Tassler van het CBS vertelt: “Twee jaar geleden werd het nieuwe Under the Dome meteen een hit in de VS en ook de rest van de wereld was enthousiast. We zijn verheugd om het laatste hoofdstuk te vertellen en het verhaal rond te maken. De koepel komt net zo dramatisch naar beneden als dat hij omhoog kwam!”

Meer over: