Kijktip: Start detective-serie No Offence

2 april 2016 11:05 | kijktips | Door Televizier

In de nieuwe serie No Offence onderzoekt een politieteam onder leiding van de keiharde Viv Deering moordzaken in Manchester. 

No Offence is een 8-delige Britse detectiveserie over het reilen en zeilen van een politiebureau in de regio Manchester. De keiharde commissaris Viv Dearing (Joanna Scanlan) moet in de eerste aflevering meteen een moeilijke beslissing nemen: ze moet Dinah Kowalska passeren voor promotie. Deze capabele agent is betrokken bij de dood van een verdachte en kan daardoor fluiten naar de stap hogerop.

Lastige zaak 

Haar wat verlegener collega Joy krijgt de nieuwe functie. Dinah laat zich niet kisten en zet haar tanden in een lastige zaak. Voor de tweede keer wordt een meisje met het syndroom van Down dood in een rivier gevonden. Is er een seriemoordenaar aan het werk? De zaak loopt als een rode draad door het seizoen waarin het team ook andere moorden op haar bordje krijgt. 

Groot-Brittannië

No Offence deed het prima in Groot-Brittannië en dat is niet zo gek. De serie komt namelijk uit de pen van een van de meest gewilde scenarioschrijvers van dit moment, Paul Abbott. Hij is bekend als het brein achter de veelgeprezen serie Shameless, die zich ook al afspeelt in de mindere buurten van Manchester. Abbott putte daarbij uit eigen ervaringen: hij groeide er zelf op en had een jeugd vol drank, misdaad en misbruik. Hij gebruikte zijn ervaring als inspiratiebron, won diverse tv-prijzen en mocht zelfs een Amerikaanse versie van Shameless maken. Van No Offence is inmiddels een tweede seizoen besteld.

 

Meer over