Kijktip: Start nieuw seizoen 2 voor 12

26 Februari 2016 11:02 | kijktips | Door Televizier

© Leendert Jansen/VARA

Het nieuwe seizoen van 2 voor 12 start met een bijzonder jubileum. Presentatrice Astrid Joosten is al 25 jaar het gezicht van de quiz. 

Een zilveren speldje voor Astrid Joosten: de presentatrice is al 25 jaar het gezicht van de kennisquiz Twee voor twaalf (inmiddels als 2 voor 12 op tv).

Stiltes 

De quizmaster is honkvast. Daar is een goede reden voor, vertelde ze afgelopen jaar in Broadcast Magazine. 'We hebben ons vaak afgevraagd: is het niet een beetje oubollig? Het decor verandert af en toe, er is een paar keer een spelregel bijgesteld en de vragen worden rijker en moderner geïllustreerd. Maar het tempo van de quiz is hetzelfde gebleven en er vallen nog altijd stiltes in de studio. Als kandidaten antwoorden aan het opzoeken zijn, klets ik het niet vol. Het is wonderlijk, en vooral een groot compliment aan bedenkster Ellen Blazer. Ze heeft een programma bedacht zonder uiterste houdbaarheidsdatum.'

Tweede huid 

Het format gaat ongewijzigd een nieuw seizoen in. Het past haar als een tweede huid, vind ze zelf. 'Ik zie mezelf geen Een van de acht doen. Programma's met diepgang vind ik boeiender, mijn kracht ligt er en met inhoud kun je ouder worden op het scherm. Als je inhoudelijk goed bent, doen rimpels er niet zo toe. Als je beeldig van een showtrap af moet komen in een mooie jurk, gaan ze op een gegeven moment wel vragen om vers bloed.' Astrid Joosten vestigt overigens geen record met haar jubileum. Kees Driehuis presenteert al sinds 1989 Per seconde wijzer en vierde zijn zilveren dienstverband twee jaar geleden.

 

Meer over