Kijktip: Start nieuw seizoen Midsomer Murders

24 februari 2016 11:00 | kijktips | Door Televizier

© Mark Bourdillon/KRO-NCRV

In het zeventiende seizoen van de Engelse detective-serie Midsomer Muders gaan rechercheur John Barnaby en zijn partner Nelson wederom op onderzoek uit om moorden op te lossen in het pittoreske Midsomer. 

Een misdaadverhaal in een misdaadverhaal, zo begint de 17de reeks van Midsomer Murders. Rechercheur John Barnaby (Neil Dudgeon) moet zich namelijk laten leiden door een recent opgedoken manuscript van de overleden misdaadauteur George Summersbee. Dit verhaal was in handen van illustrator Suzie Colebrook, maar zij is vermoord en het manuscript is gestolen.

Tweede slachtoffer 

Wanneer er nog een tweede slachtoffer wordt gevonden, begrijpen Barnaby en zijn partner Neslon (Gwilym Lee) dat de dader bepaalde moorden uit de misdaadreeks van Summersbee kopieert. Hij moet zo snel mogelijk het verdwenen manuscript boven water zien te krijgen, want daarin lijkt de oplossing te schuilen. En dan heeft hij ook nog de zorg voor zijn pasgeboren dochter Betty aan zijn hoofd. 

Schijn bedriegt 

De BBC-detectiveserie Midsomer Murders speelt zich af in het fictieve graafschap Midsomer op het Engelse platteland. Op het oog ziet het er pittoresk en vredig uit, maar schijn bedriegt: er zijn hier al heel wat misdaden vooral moorden gepleegd. Gelukkig zorgen de Barnaby's altijd weer dat het recht zegeviert. Twaalf seizoenen lang deed detective chief inspector Tom Barnaby (John Nettles) dat, maar hij is met pensioen gegaan. Sinds het dertiende seizoen lost zijn neef John Barnaby (Neil Dudgeon) de moordzaken op, samen met sinds het zestiende seizoen detective sergeant Charlie Nelson (Gwilym Lee).

 

Meer over