Kijktip: Start nieuwe reeks The X-Files

28 januari 2016 11:00 | kijktips | Door Televizier

Sciencefictionfans sprongen vorig jaar een gat in de lucht toen bekend werd dat The X-Files terug op tv zou komen. En dan ook nog met alle belangrijke figuren uit het verleden. 

Fox Mulder (David Duchovny), Dana Scully (Gillian Anderson) en geestelijk vader van de serie Chris Carter zijn net als vroeger betrokken bij de serie. En natuurlijk draait The X-Files als vanouds om bovennatuurlijke zaken. 

Oorsprongelijke serie 

De oorspronkelijke serie liep van 1993 tot 2002 en draaide om het duo Mulder en Scully, dat onverklaarbare zaken onderzocht. Mulder geloofde in bovennatuurlijke zaken als buitenaardse wezens; zijn partner was juist sceptisch. Samen gingen ze in duistere bossen, stinkende riolen en onheilspellende maisvelden achter monsters, mutanten en corrupte overheidsfunctionarissen aan. Rode draad in het verhaal was de verdwijning van het zusje van Mulder. Was zij echt ontvoerd door aliens? 

Nieuw seizoen 

Ook in deze nieuwe reeks komen vertrouwde thema's aan bod. Duchovny vertelt aan entertaimentsite Entertainment Weekly dat de nieuwe reeks The X-Files veel bij hem losmaakte. 'Toen ik de eerste pagina van het script las, kreeg ik tranen in mijn ogen.' Dat had niet eens zo gek veel met de inhoud van het scenario te maken. 'Het was zo gek om die vertrouwde namen op papier te zien. We hebben er zo lang over gesproken en zijn al zo lang bezig met plannen. En nu mogen we het eindelijk gaan doen. Dat was fijn, maar ook emotioneel voor me. Nu alleen nog even uitvinden hoe ik al die emoties ga gebruiken.'

 

Meer over