Kijktip: Start nieuwe seizoen Scott & Bailey

23 maart 2016 13:53 | kijktips | Door Televizier

In de eerste aflevering van Scott & Bailey stuiten de twee tijdens het zoeken naar een vermiste jongen op het lijk van een vrouw. 

Janet (Lesley Sharp) krijgt aan de start van het vierde seizoen van Scott & Bailey eindelijk haar welverdiende promotie. Ze besluit haar nieuwe baan echter aan haar directe collega Rachel (Suranne Jones) te gunnen, omdat ze denkt dat ze een baan als sergeant moeilijk kan combineren met haar privéleven.

Jongen vermist 

Intussen krijgen de twee speursters een ingewikkelde moordzaak voor de kiezen. Een 18-jarige jongen wordt vermist. Deze Robin is een beetje een simpele ziel en zijn huisbaas trekt aan de bel. In de plaatselijke kroeg horen ze dat een oud-militair hem bij wijze van grap in zijn kofferbak heeft opgesloten en dat die auto is gestolen. Tijdens hun speurtocht stuiten ze op het lijk van Mandy Sweeting, die twintig jaar geleden spoorloos verdween.

Twee vrouwen

Scott & Bailey draait om twee vrouwelijke rechercheurs die in Manchester en omgeving moordzaken onderzoeken. De twee kunnen het prima met elkaar vinden, maar zijn wel heel verschillend. Janet Scott is een slimme, rustige vrouw van een jaar of 45. Haar collega Rachel Bailey (Suranne Jones) is een dertiger met een onstuimig privéleven. Jones is ook de geestelijk moeder van de serie. Ze vond dat er afgezien van rollen als vrouw van, minnares van of hulpje van maar weinig werk voor actrices was en verzon de reeks samen met Sally Jones. Die zou aanvankelijk de rol van Scott spelen, maar een zwangerschap gooide roet in het eten. Lesley Sharp neemt die rol nu op zich.

 

Meer over