Kijktip: Start seizoen Draadstaal

13 maart 2016 12:04 | kijktips | Door Televizier

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven bespelen in een nieuw seizoen van Draadstaal weer de onderbuik van het Nederlandse publiek. 

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven zijn terug met een nieuw seizoen van het satirische programma Draadstaal. Wekelijks geven nieuwe en bekende typetjes commentaar op de maatschappij.

Sabbatical 

Dat Van Koningsbrugge opnieuw meedoet, is enigszins opmerkelijk. Hij gaf namelijk aan een sabbatical te nemen met zijn vrouw en kinderen. Hiervoor zit hij een half jaar in Los Angeles, omdat hij in Nederland naar eigen zeggen niet toekomt aan werkelijk ontspannen. Tv-kijkers merken weinig van zijn vrijwillige rust: naast Draadstaal is hij momenteel gewoon te zien in onder meer Ik Hou van Holland en Beste Kijkers. De opnames van de politieserie Smeris waarin hij naast Dennis van de Ven de hoofdrol speelt zijn vanwege de sabbatical wel uitgesteld tot na de zomer.

Grote liefde 

'Het werd hoog tijd voor de terugkeer van onze grote liefde Draadstaal', zei Dennis van de Ven vorig jaar, toen het programma na vijf jaar afwezigheid terug op de buis kwam. Na vijf seizoenen wilden de heren het programma bij een ander productiebedrijf maken. Door contractverplichtingen ging dat in 2010 niet. Er volgde een rechtszaak waarin ze de goedkeuring kregen om een soortgelijk programma te maken met nieuwe typetjes: Neonletters. In 2015 gingen ze weer verder onder de vertrouwde titel. Van Koningsbrugge zei toen: 'Ik had nooit gedacht dat ik mijn favoriete Fred weer eens met Ria kon laten ruziemaken.'

 

 

Meer over