Kijktip: Start seizoen Koken met Van Boven

Een lekker jus zonder vlees? Ja hoor, Yvette van Boven laat zien hoe het moet in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Koken met Van Boven. 

In het nieuwe seizoen van Koken met Van Boven duikt kookboekenschrijfster, foodstyliste en receptuurschrijfster Yvette van Boven in de geschiedenis van ons voedsel. Aan de hand van een recept voor andijviestamppot uit 1929 maakt ze een hedendaagse versie met paddenstoelen.

Paddenstoelenteler 

Hiervoor brengt ze een bezoekje aan paddenstoelenteler Wouter Hassing uit Amsterdam. Wie denkt dat je alleen jus kunt maken van vlees heeft het mis. Samen met Wouter ontstond het idee om draadjesvlees te maken van zijn koningsoesterzwammen. Yvette rookt de zwammen, trekt ze uit elkaar en tovert ze om tot een soort draadjesvlees. 'Het idee leek mij gelijk erg leuk en je kunt er dus écht ontzettend lekker draadjesvlees van maken. Daarbij is de structuur heel grappig!', vertelt Yvette.

Paddenstoelenkoekjes 

Verder bakt ze in deze eerste aflevering overheerlijke paddenstoelenkoekjes. Niet van echte paddenstoelen deze keer, maar gewoon van koekjesdeeg. In deze serie van Koken met Van Boven laat Yvette bovenal het plezier in koken zien. 'En ik vind het leuk om af en toe wat gekke dingen te maken, zoals een witlofpuddinkje. Maar het moet wel makkelijk en toegankelijk blijven.' Toch zit er een kleine les in het programma: 'Ik ben altijd geïnteresseerd in waar ons voedsel vandaan komt. Hoe groeit of ontstaat iets? Ik vind het leuk om dat over te brengen, zodat je een beetje meer bewust wordt van het eten dat je in je mond stopt.'

 

Reageren