Kijktip: Start tweede seizoen politieserie Falco

16 februari 2016 15:15 | kijktips | Door Televizier

Agent Falco graaft in het nieuwe seizoen van de Franse politieserie in het verleden. In de eerste aflevering gaat het er gelijk ruig aan toe. Ook breekt hij zich over een kwestie uit zijn privéleven. 

Fonkelnieuwe afleveringen van Falco, en in de eerste gaat het er meteen ruig aan toe. De agent (Sagamore Stévenin) moet naar de locatie van een opmerkelijk ongeluk. Eenmaal daar aangekomen, treft hij in de berm een klein meisje met een bebloede teddybeer in haar knuistjes.

Goede vriend 

Ze was op pad met haar broer, maar die is in geen velden of wegen te bekennen. Zijn auto wel, die zit vol kogelgaten. En vlak naast het wrak ligt het lijk van een jongeman, de beste vriend van de verdwenen jongen. Falco duikt in de zaak, maar breekt zich verder nog over een kwestie uit zijn privéleven. De rechercheur kreeg een kogel in zijn hoofd en lag 22 jaar in coma. Hij begint te vermoeden dat zijn collega en goede vriend Jean-Paul Ménard (Arno Chevrier) hierachter zat. 

Groot succes 

Falco is een groot succes in Frankrijk. Daar zijn ze druk bezig met de opnames van het vierde seizoen. De makers hebben wel een behoorlijke aderlating moeten ondergaan: hoofdrolspeler Sévenin was het niet eens met de richting die de reeks uitging en is gestopt met de serie. Na vier afleveringen in seizoen vier verlaat hij de serie. David Kammenos vervangt hem, als speurder Maxime. Qua scenario kunnen ze in ieder geval nog even vooruit: van het Duitse origineel Der letzte Bulle zijn vijf seizoenen van in totaal 60 afleveringen gemaakt. Hoofdrolspeler Mick Brisgau blijft die serie overigens wel tot het einde trouw.

 

Meer over