Kijktip: Start van De Slimste Mens

Het motto Never change a winning team gaat zeker op voor De Slimste Mens. Voor de zesde keer presenteert Philip Freriks de populaire kennisquiz.

Maarten van Rossem zal in De Slimste Mens wederom op zijn eigen, nurkse wijze de vragen en antwoorden van deskundig commentaar voorzien. Het nieuwe seizoen start met drie kandidaten: journalist Suzanne Bosman, kok Julius Jaspers en columnist Johan Goossens. Suzanne Bosman deed al eerder mee, toen de spelshow in 2009 bij RTL 4 te zien was. Toen bereikte ze de finale, waarin ze derde werd. Komt ze nu weer zo ver?

Marc van der Linden

Andere spelers dit seizoen zijn royaltyjournalist Marc van der Linden, acteur Harry Piekema (bekend van de Albert Heijnreclames), Powned-presentator Jan Roos, sportverslaggever Bert Maalderink, 3FM-dj Sander Hoogendoorn en politica Agnes Jongerius.

Tom Roes

Ook Diederik Smit doet mee, van de satrische website De Speld. Afgelopen winter won zijn collega Tom Roes De Slimste Mens. Die laatste vertelde in het AD dat de kijkers zich niet moeten blindstaren op bekendheid of intelligentie. „Ik deed zo'n acht jaar over mijn studie. In mijn omgeving verwachtten ze dus niet dat ik dit ging winnen. Weet je wat het is? Ik ben van de losse en soms nutteloze feitjes en kan me niet focussen op één onderwerp. Sommige mensen weten alles over hoge cultuur, maar wie Miley Cyrus is? Laat staan dat ze weten wat 'twerken' is. Op literatuur en auto's na weet ik over alles wel een beetje.”

Lees ook:
Tom Roes werd de winnaar van De Slimste Mens 2015

Reageren