Kijktip: Start van het nieuwe programma S.O.S.: Survival of The Sexes

Wie kunnen beter overleven, mannen of vrouwen? Dat is de centrale vraag in het nieuwe RTL 4-programma S.O.S.: Survival of The Sexes.

Zes liefdeskoppels worden gescheiden en verdeeld in een mannen- én een vrouwenteam. Die twee groepen worden in de wildernis gedropt, hemelsbreed vlak bij elkaar.

Noodsignalen

Het enige wat ze bij zich hebben is wat simpel gereedschap, een EHBO-koffer, een survivalhandboek en tien vuurpijlen die ze als noodsignaal kunnen gebruiken. Als ze die afschieten, komt een survivalexpert opdraven: Nick Swart (mannen) en Bernice Notenboom (vrouwen).

Winst

Het is wel zaak om spaarzaam om te gaan met die noodsignalen, want met iedere pijl schieten ze 10.000 euro uit de prijzenpot van 100.000 euro. Het team dat het meeste geld overhoudt, wint uiteindelijk.

Survivaltips

Aan de tips van Bernice zullen de vrouwen in ieder geval veel hebben. De journaliste heeft over de hele wereld ge-'survivald'. Ze kanode over de Afrikaanse Niger-rivier, beklom in 2009 met succes de Mount Everest en reisde in 2014 vijftig dagen lang door het Canadese poolgebied.

Heftige reis

Ze vertelt aan magazine Down To Earth dat ze schrok van wat ze daar aantrof: "Het weer tijdens onze tocht was zo veranderlijk, ik had nog nooit zoiets meegemaakt. We hadden storm na storm, je zichtbaarheid is dan nul. En het ijs was in zulke slechte staat. Mensen hebben geen idee wat klimaatverandering betekent in het poolgebied."

 

Meer over:

Reageren