Kijktip: Studio sport bezoekt Thialf

11 december 2015 11:00 | kijktips | Door Televizier

De beste schaatsers ter wereld hebben zich in Heerenveen verzameld voor de vierde World Cup van het seizoen. Studio sport is hierbij en doet verslag van hun verrichtingen.

De beste schaatsers ter wereld hebben zich in Heerenveen verzameld voor de vierde World Cup van het seizoen. Studio sport doet verslag van hun verrichtingen. Op deze eerste dag klinkt het startschot voor de 500 meters, de teamsprints, de 3 kilometer voor vrouwen en 5 kilometer en ploegenachtervolging voor mannen.

Ireen Wüst 

In Thialf gaat het dit weekend niet alleen over de schaatsers die aan de start verschijnen; ook een sporter die niet meedoet is een belangrijk gespreksonderwerp. Levende schaatslegende Ireen Wüst kampte tijdens de kwalificaties voor de wereldbekerwedstrijden met de naweeën van een hersenschudding. Daardoor liep ze een startbewijs voor de wereldbekerwedstrijden mis. Nu is ze boos: ze mag zelfs niet trainen op het goede ijs in de stadions waar haar collega's rijden.'Het minste dat de KNSB had kunnen doen was mij een accreditatie geven, zodat ik wel op het ijs had kunnen trainen onder goede omstandigheden. Dat is blijkbaar te veel gevraagd', zegt ze op nos.nl. Wellicht dat haar thuisbaan dit weekend wel een oogje toeknijpt.

Grote verbouwing stilgelegd

Jarenlang was Thialf het mekka van de schaatssport. Maar de baan verouderde en elders werden moderne ijshallen uit de grond gestampt. Om te voorkomen dat belangrijke wedstrijden in het vervolg aan de Friese neus voorbij zouden gaan, werd begin dit jaar begonnen aan een grote verbouwing. Deze is even stilgelegd, zodat er wel kan worden geschaatst. Er ligt inmiddels een nieuw ijsvloer. In november 2016 moet het nieuwe Thialf helemaal klaar zijn.

Meer over