Kijktip: Stukje vlees in de Keuringsdienst van Waarde

7 april 2016 13:52 | kijktips | Door Televizier

© KRO-NCRV

In deze aflevering staat de kip centraal. Het 'meest veelzijdige stukje vlees' wordt zorgvuldig onder de loep genomen. Een dankbaar onderwerp voor het programma.

Sinds de start besteedde Keuringsdienst van Waarde al zes afleveringen aan kip. Geen stukje vlees is ook zo controversieel als dat van de plompe boerderijvogel.

Dankbaar onderwerp 

De plofkip is inmiddels een wijdverbreid begrip, voor het eerste gebezigd in een uitzending van de Keuringsdienst in 2003. Zo lang maken de presentatoren zich dus al druk over het meest veelzijdige stukje vlees. Tijd om een nieuw hoofdstuk te schrijven.

Ronde plakken kip

We eten de kippenpoot, de vleugel en de dij en die hebben ook een heldere plaatsaanduiding. Maar hoe zit het met de filet voor op de boterham? De plakjes zijn altijd perfect rond van vorm. De keurders willen weten hoe de producenten dat doen. Ronde kippen bestaan immers niet. Ze komen uit bij cirkelvormige kipplakken, gemaakt hier heel ver vandaan.

Nieuw gezicht

Na Sophie van den Enk vorig seizoen is er dit jaar weer een nieuw gezicht te zien in in Keuringsdienst van Waarde. Daan Nieber (35) is het team komen versterken. Afgelopen jaar zat hij achter de desk van EditieNL en daarvóór werkte hij onder meer voor omroep Powned.

Daan Nieber

'Keuringsdienst stond op mijn wensenlijst als presentator. Een programma dat zowel inhoudelijk als qua vorm steengoed is. Ik ben er trots op daaraan mee te mogen werken.'

 

Meer over