Kijktip: Surfen in Nick & Simon, The Dream

3 februari 2016 15:28 | kijktips | Door Televizier

Nick & Simon en Kees Tol reizen dit keer met een surfbusje af naar San Diego. De drie Volendammers laten zich daar van hun sportieve kant zien. 

Na hun avonturen in Los Angeles reizen Nick, Simon en Kees verder in The Dream. Met hun surfbusje gaan ze naar San Diego.

Surfbusje 

Kees Tol is laaiend enthousiast over het vervoermiddel. 'Zo'n busje dat aan de buitenkant vol zit met graffiti. Er zit nog net geen surfplank op het dak.' Er was een duidelijke reden voor de bus. 'San Diego heeft een surfsfeer. Het is er relaxed en dat hoor je ook terug in de muziek. Je hebt daar een grote singer-songwriter-scene.' Om in de sfeer te komen, sjezen ze rond in het gevaarte. 'We hebben er ook in overnacht, tegen de zin van Simon in', grijnst Kees. Zijn vriend en collega Nick voegt toe: 'Dat doen surfers daar echt. Ze rijden met hun busje naar de zee, slapen erin en worden om zes uur wakker. Dan pakken ze de beste golven.'

Bestemming Californië

De drie heren hebben om een aantal redenen gekozen deze editie van The Dream in de Amerikaanse staat Californië te beginnen. Hollywood is om te beginnen dé plek waar grote hits worden geproduceerd, zoals de afgelopen weken al te zien was in de realityserie. Maar ook leunt de staat op een rijke muziekhistorie. Grote bands als de Beach Boys, Red Hot Chili Peppers en Green Day speelden er hun eerste noten. Ook rappers zoals Snoop Dogg en Dr. Dre komen er vandaan. San Diego is de bakermat van rockgroepen als Blink-182 en de Stone Temple Pilots. Tegenwoordig trekt de stad singer-songwriters als Jason Mraz aan.

 

Meer over