Kijktip | Telefilm Lellebelle

Telefilm Lellebelle komt zaterdagavond om 22.00 uur op Nederland 3 bij BNN. We spraken de hoofdrolspeelster over de film, en over de hoeveelheid naakt.

In de film ben je nogal vaak naakt te zien. Hoe was dat?
"Er lagen voor mij twee grote uitdagingen. Punt één: kon ik een violiste spelen en het er echt uit laten zien? Punt twee: de naaktscènes. Er hing vaak een soort spanning waar we dan de slappe lach van kregen. Het was eng, maar toch ook weer leuk."

Waarom wilde je deze rol spelen?
"Ik sta vierkant achter het concept Telefilm. Met deze film is geprobeerd iets nieuws te maken. Een eerlijk verhaal over seksualiteit. Er komt vast veel commentaar op de hoeveelheid seks, maar dat is niet erg."

BNN kondigt de film aan als porno. Is het zo erg?
"Volgens mij is dat niet zo. Het was wel de bedoeling om te kijken hoe je seks in dit verhaal op een expliciete wijze kan laten zien. Daar heeft regisseur Mischa Kamp een mooie manier voor gevonden."

De politiek heeft zich eerder bemoeid met heftige uitzendingen van BNN. Nu ook denk je?
"Ik denk dat politici op dit moment wel wat anders aan hun hoofd hebben… Seks is iets heel menselijks en deze film gaat over wat een meisje van 19 meemaakt. Over Turks fruit was destijds ook behoorlijk veel ophef. Ik dacht dat het sekstaboe na 40 jaar wel doorbroken zou zijn, maar blijkbaar niet. Volgens mij is het goed de discussie weer te openen."

Hoe vonden je ouders het om jou zo te zien?
"Mijn moeder vond het heel erg moeilijk. Zij heeft de film in fases bekeken. Mijn vader kon redelijk het onderscheid maken tussen zijn dochter Anna en de actrice Anna. Toch vond hij het vaak best heftig, maar ook mooi. Hij ging mee naar de première en was heel trots."

Reageren