Kijktip: Tessa

26 november 2015 10:31 | kijktips | Door Televizier

© Victor Arnolds - BNN

Overspel is afgelopen, maar we krijgen er meteen een nieuwe dramaserie voor terug op de donderdagavond: Tessa, over een lerares die een tikkeltje stout is.

Stoer, direct en vrijgevochten. Tessa, de hoofdpersoon in de gelijknamige nieuwe serie, is bepaald geen doorsnee lerares. Ze rookt op het meisjestoilet en heeft intieme onderonsjes met de rector. Vanwege haar hekel aan autoriteit ligt ze regelmatig overhoop met ouders en collega's. Ook haar privéleven verloopt niet altijd even soepel, al doet de alleenstaande moeder haar uiterste best om haar drie kinderen een fijn thuis te geven.

Thekla Reuten

Hoofdrolspeelster Thekla Reuten noemt Tessa een fantastisch karakter om te spelen. "Ze is heel direct, chaotisch en onconventioneel. Dat levert komische situaties op." In deze eerste aflevering krijgt Tessa het aan de stok met haar betweterige leerlinge Rosa. Ook blijkt de schoonvader van haar oudste zoon haar jeugdliefde te zijn.

Lees ook:
Ons interview met Thekla Reuten over Tessa

Rita

Netflix-abonnees zal deze serie misschien bekend voorkomen. Tessa is namelijk de Nederlandse versie van de succesvolle Deense dramaserie Rita, waarvan drie seizoenen via de online videodienst te zien zijn. Ook Thekla Reuten was al bekend met dit origineel. "Ik was erg gecharmeerd van Rita, dus toen ik de rol in de Nederlandse versie kreeg aangeboden hoefde ik niet na te denken," vertelt de actrice. "Ik heb wel geprobeerd om het personage Rita los te laten en mijn eigen Tessa neer te zetten. En onze afleveringen zijn iets langer, waardoor de schrijvers bepaalde gebeurtenissen wat konden uitdiepen."
 

Meer over