Kijktip: Tessa zonder suiker?

De ouders van een nieuwe leerling willen dat de school een verbod op suiker instelt. Tessa vindt dat natuurlijk te zot voor woorden.

 De tegendraadse lerares uit haar onvrede door op cakejes te trakteren. Intussen lijkt Tessa (Thekla Reuten) het steeds beter te kunnen vinden met haar nieuwe collega Hanneke, gespeeld door Esmee van Kampen.

Hanneke

Die is erg in haar nopjes met haar alter ego. 'Het is een hele dankbare rol. Hanneke komt binnen als naïef meisje. Maar naarmate ze meer met Tessa omgaat wordt ze assertiever en komt ze steviger in haar schoenen te staan. Die ontwikkeling vind ik mooi.' Ook het grote verschil tussen Hanneke en Tessa spreekt de actrice aan. 'Mijn personage doet alles volgens de boekjes en Tessa lapt alles aan haar laars. Dat is zo'n leuke tegenstelling.' 

Stiekem roken

De BNN-serie Tessa draait om de gelijknamige lerares. Zij is allesbehalve doorsnee. Tessa rookt stiekem op het toilet, heeft intieme onderonsjes met de rector en neemt nooit een blad voor de mond. De meeste leerlingen zijn dol op haar, maar volwassenen kunnen maar moeilijk vat op haar krijgen. Tessa, met Thekla Reuten in de titelrol, is gebaseerd op de Deense hitserie Rita. Hiervan zijn drie seizoenen gemaakt. Deze zijn allemaal te zien op Netflix. In eerste instantie wilden de makers na twee seizoenen stoppen, maar Rita was zo'n internationaal succes dat de online videodienst besloot zelf nog een derde deel te financieren.

 

Reageren