Kijktip: The Americans

In de VS is de misdaadserie The Americans een groot succes. RTL 5 brengt de belevenissen van het spionnenpaar Jennings nu ook bij ons op tv.

De jaren 80. Elizabeth en Philip Jennings lijken een perfect Amerikaans paar. Ze hebben een zoon en dochter, een mooi huis en ze werken bij een reisbureau in Washington. In The Americans blijkt echter al snel dat niets is wat het lijkt.

Spionnen

Elizabeth (Keri Russell) en Philip (Matthew Rhys) zijn Russische KGB-spionnen. Ze werden vlak voor het begin van de Koude Oorlog bij elkaar gezet met een geheime missie. Zelfs hun kinderen, die geboren zijn in de Verenigde Staten, hebben geen idee wie hun ouders eigenlijk zijn.

Nieuwe buurman

De missie van Elizabeth en Philip wordt in gevaar gebracht als hun nieuwe buurman een FBI-agent blijkt. Het verstandshuwelijk hangt daarnaast aan een zijden draadje wanneer Philip een vrouw verleidt om via haar informatie te achterhalen.

Menselijke kant

Hoofdrolspeelster Keri Russell is vooral geïnteresseerd in de menselijke kant van het verhaal, vertelde ze aan website Vulture. "Toen ik over de serie hoorde, bleef ik me maar afvragen hoe hun huwelijk zou zijn. Gekoppeld aan een totale vreemdeling, de hele dag door samen doen alsof en dan voor de leeuwen worden gegooid in een ander land."

Jaren 80

The Americans brengt niet alleen de Koude Oorlog weer terug, maar ook de sfeer van de jaren 80: spijkerbroeken met hoge tailles, muziek van Phil Collins en allerhande snorren. In Amerika werd de serie goed ontvangen; er is al een vierde seizoen in de maak. RTL 5 zendt nu drie afleveringen achter elkaar uit.
 

Reageren