Kijktip: The Finder

15 juni 2015 15:04 | kijktips | Door Televizier

Walter Sherman heeft een uniek talent: hij blinkt uit in het opsporen van voorwerpen en personen. Over hem gaat The Finder, een Amerikaanse dramaserie met een komisch tintje.

Walter Sherman (Geoff Stults) is een oorlogsveteraan, die in Irak op een bermbom reed. De opgelopen hersenbeschadiging geeft hem nu het vermogen om verbanden te leggen die gewone stervelingen niet zien. Walter is dan ook de laatste hoop van de 17-jarige Cooper (Brett Davern), die hem benadert in de eerste aflevering.

Bones

De vader van de jongen is spoorloos verdwenen tijdens zijn werk als legerpiloot. Bij sommige kijkers komt Walter misschien bekend voor, want hij dook al eens op in het zesde seizoen van Bones. The Finder is dus een spin-off van die serie, maar dan wel met volledige nieuwe personages.

Michael Clarke Duncan

Een daarvan is bareigenaar Leo Knox, tevens voormalig advocaat en de beste vriend van Walter. Met zijn indrukwekkende voorkomen treedt hij bovendien regelmatig op als bodyguard. Michael Clarke Duncan speelt deze rol. Hij maakte naam als de reusachtige gevangene John Coffey in The Green Mile.

Overleden

Zijn optreden in The Finder was zijn laatste televisierol voordat Duncan in september 2012 op 54-jarige leeftijd overleed. The Finder is in de VS drie jaar geleden al uitgezonden. De reeks, losjes gebaseerd op de The Locator-boeken van Richard Greener, bestaat uit dertien afleveringen. Een tweede seizoen kwam er niet.

Waarom

In de Amerikaanse pers werd The Finder omschreven als 'niet zo interessant' en dus is het een raadsel waarom RTL 4 dan toch besluit de serie uit te zenden. Ach, het is bijna zomer, laten we het daar maar op houden.

 

Meer over