Kijktip: The Happenings is een spektakel

In de nieuwe vierdelige serie The happenings jaagt illusionistenduo Barry Jones en Stuart McLeod nietsvermoedende burgers de stuipen op het lijf.

De heren - gekleed in een zwart pak - vallen dorpen in Engeland en de Verenigde Staten binnen om de inwoners ervan te overtuigen dat er paranormale verschijnselen plaatsvinden. Door magie, misleiding en suggestie creëren ze een gerucht in het dorp dat er iets ongelooflijks of buitenaards aan het gebeuren is. Tel daar nog wat persaandacht en roddels bij op en het dorp staat op zijn kop.

Buitenaardse wezens

In de eerste aflevering zijn Barry en Stuart in het Engelse Stamford. Hun doel is om de inwoners er van te overtuigen dat ze al jaren in de gaten gehouden worden door buitenaardse wezens. Geen enkele truc wordt geschuwd...

Aberdeen

De breed opgezette trucs van de jongens verbijsteren niet alleen hun slachtoffers, maar ook de kijkers thuis zullen zich afvragen hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen. In 1994 ontmoeten de jongens elkaar in het Schotse Aberdeen. Ze blijken een fascinatie voor paranormale verschijnselen te delen en gebruiken die ook vaak als basis voor hun trucs. Inmiddels hebben ze meerdere televisie- en theaterprogramma's achter hun naam. In 2009 wonnen ze een prijs voor 'Beste komedie illusionist'.

Lees ook:
Magie is populair. Illusionist Victor Mids mag ons in een tweede seizoen verrassen

Reageren