Kijktip: The Incredible Mr. Goodwin

Ook BNN komt met een nieuwe serie met ongelooflijke trucs in een week vol magie op NPO 3. En Jonathan Goodwin is niet de eerste de beste.

Jonathan Goodwin (35) laat zich inspireren door zijn held uit vroegere tijden: boeienkoning en goochelaar Harry Houdini. Hij staat na jaren van voorbereiding op het punt om in The Incredible Mr. Goodwin zijn gevaarlijkste stunt uit te voeren. In de woestijn van Californië wil Jonathan Houdini 'verslaan'. Uit een helikopter ontrolt zich een circustrapeze waaraan hij hangt. Lukt het hem om zich te ontdoen van handboeien?

Brandend touw

In Londen doet hij een andere stunt. Hij moet ontsnappen uit een keurslijf terwijl hij op zijn kop aan een brandend touw aan het reuzenrad hangt. Hij heeft 90 seconden om zichzelf te bevrijden. Al sinds zijn zevende zweeft hij tussen leven en dood. Geen verzekeringsinstantie wil hem inschrijven: 'Ze lachen me door de telefoon al uit.'

Goodwin is een moderne superheld. Hij is een ontsnappingskoning, messengooier, klimmer zonder touwen, boogschutter, scherpschutter en stuntman. Al die kwaliteiten laat hij zien in The Incredible Mr. Goodwin.

Lees ook:
Afgelopen maandag begon The Happenings op NPO3

 

Reageren