Kijktip: The Muppets

27 november 2015 10:31 | kijktips | Door Televizier

© American Broadcasting Companies

De Amerikaanse zender ABC heeft de iconische Muppets nieuw leven ingeblazen. Vanaf vrijdag zijn hun avonturen ook in Nederland te zien.

Terug van heel lang weggeweest: The Muppets. Kermit, Miss Piggy, Fozzie Bear en al hun vrienden gaan met hun tijd mee, want de poppen wagen zich aan het populaire genre van de realitysoap. Dat is tenminste de bedoeling, maar er blijkt in de eerste aflevering meteen een kink in de kabel te zitten.

Kermit en Miss Piggy

Miss Piggy heeft geen zin om mee te doen en dat is een flinke tegenvaller. Zij is als gastvrouw van haar eigen, door Kermit geproduceerde, talkshow Up late with Miss Piggy het beoogde stralend middelpunt van de reeks. De reden voor Piggy's nukken? Ook Elizabeth Banks (Scrubs, The Hunger Games) zou erin te zien zijn en de diva heeft een bloedhekel aan die actrice. Veronica gaat meteen door met aflevering 2, waarin duidelijk wordt waarom dat zo is.

Lees ook:
Miss Piggy covert Adele's Hello

Denise

Het zou wel eens te maken kunnen hebben met de relatie van de Muppet-iconen. Piggy en Kermit hebben professioneel nog wel met elkaar te maken, maar zijn geen liefdespaar meer. De groene producer heeft inmiddels een nieuwe liefde: het knappe marketingbiggetje Denise. Piggy heeft zich sinds de liefdesbreuk ontpopt tot een echt scharrelvarken en slaat de ene na de andere ster aan de haak. Dat levert de nodige sneren op. Piggy vindt Denise maar niks en Kermit laat geregeld doorschemeren dat hij vindt dat de knorrige talkshowhost zich flink misdraagt. Dat belooft vuurwerk voor de rest van de reeks.
 

Meer over