Kijktip: The Passion in Amersfoort

18 maart 2016 11:00 | kijktips | Door Televizier

© Jean Pierre Heijmans - RKK

Amersfoort is het toneel van de zesde editie van The Passion. Daar zal Martijn Fischer schitteren als Jezus en Ellen ten Damme als Maria. 

Het paasevenement speelt zich vooral af op het Eemplein en de Grote Koppel. Afgelopen jaren kwamen er tienduizenden bezoekers af op The passion en keken er ruim drie miljoen mensen op tv.

Martijn Fischer

Acteur Martijn Fischer speelt deze keer de hoofdrol van Jezus. 'Na Elvis en Hazes mag ik nu Jezus spelen, een prima rijtje toch?' verwijst hij in het AD naar eerdere rollen in de serie Baantjer en de musical Hij gelooft in mij. 'Ik voldoe niet aan het archetypische beeld dat mensen van Jezus hebben: die tengere man met die lange baard. Het gaat mij om de inhoud, het levensverhaal van Jezus en wat ons dat kan leren.' Ellen ten Damme speelt Jezus' moeder Maria en Xander de Buisonjé is te zien als verrader Judas.

Mark van Eeuwen

Mark van Eeuwen, bekend uit GTST, zal als Petrus door de straten van Amersfoort lopen. Doorgaans zijn de liedjes die worden gezongen geheim, maar hij klapte onlangs uit de school over zijn nummer. Het is 'De dag zal komen' van Stef Bos. 'Ik ben echt fan van Stef Bos, maar ik kende dit nummer niet', biechtte hij op aan radiozender 100% NL.

Lenette van Dongen

Het evenement vol bekende Nederlandstalige liedjes zal aan elkaar worden gepraat door cabaretière Lenette van Dongen. Sofie van den Enk begeleidt als verslaggeefster de processie die gedurende de show met een groot, lichtgevend kruis die naar het hoofdpodium loopt.

 

Meer over