Kijktip: Tot zover! 10 jaar DWDD

10 oktober 2015 10:32 | kijktips | Door Televizier

De Wereld Draait Door bestaat 10 jaar en dat moet gevierd worden. Dat doet presentator Matthijs van Nieuwkerk met alle muziek, humor en veel bekende gezichten.

Exact 10 jaar na de eerste aflevering geeft De Wereld Draait Door een jubileumfeestje. 10 jaar DWDD geeft ruim baan aan muziek, toneel en cabaret, alles met een knipoog naar deze bijzondere mijlpaal. Presentator van het eerste uur Matthijs van Nieuwkerk kijkt met bekende gezichten als Prem Radhakishun, Jort Kelder en Frank Evenblij terug op de hoogtepunten uit de veelzijdige avondshow.

Marc-Marie, Nico en Jan

Marc-Marie Huijbregts heeft speciaal voor de gelegenheid een optreden in elkaar gezet. Nico Dijkshoorn en Jan Mulder komen met een parodie op hun vaste rubriek. Een keur aan artiesten, onder wie Leona Philippo en Waylon, zorgt voor een muzikale noot. Natuurlijk is er ook ruimte voor wat humor: daar zorgen Youp van 't Hek, Peter Pannekoek en Pieter Derks wel voor.

DWDD University

De Wereld Draait Door was aanvankelijk bedoeld om het matig bekeken Nederland 3 uit het slob te trekken. Na een moeizame start groeide de VARA-show uit tot een van de grootste successen van de publieke omroep. 10 Jaar en ruim 1500 afleveringen verder trekken Matthijs en zijn gasten dagelijks ruim 1 miljoen kijkers op NPO 1. Het programma won onder meer een Gouden Televizier-Ring. Verder zijn er allerlei DWDD-spin-offs ontstaan, zoals DWDD University.

Meer over