Kijktip: Troy

In het nieuwe programma Troy brengt de 24-jarige Britse illusionist Troy von Scheibner iedereen in verwarring met zijn ingenieuze trucs.

Illusies en magie zijn de laatste tijd populair op televisie. Zo was er onder meer het verbluffende Mindf*ck van de innemende Victor Mids, een goochelaar van Holllandse bodem. En in het nieuwe programma Troy brengt de Britse illusionist Troy Von Scheibner iedereen in verwarring met zijn trucs.

Speeddaten

Hij ziet eruit als een doodgewone 24-jarige jongen uit Londen, maar pakt iedereen in met onbegrijpelijke illusies. Troy maakt graag gebruik van de verbogen camera, bijvoorbeeld bij een truc tijdens een avondje speeddaten. Typisch een gelegenheid waarbij weleens ongemakkelijke situaties ontstaan, maar de getructe charmeur weet met zijn magie eenvoudig het ijs te breken. De dames zijn dan ook onder de indruk als hij vanuit het niets een drankje op tafel tovert.

David Blaine

Troy raakte op zijn twaalfde geïnteresseerd in magie, toen hij op televisie de trucs van de Amerikaan David Blaine zag. 'Tot dan had ik altijd het idee dat illusionisten mensen met glimmende pakken en geföhnde kapsels waren, maar ineens zag ik op tv een illusionist die er helemaal anders uitzag', vertelt hij in een interview met Humo. 'Ik vond hem ongelooflijk cool, en hij had ook nog eens dezelfde huidskleur als ik, dus ik dacht: Dat kan ik ook.'

Keihard werken

Troy sloot zich aan bij The Magic Circle, een illusionistenclub in Londen. 'Daar ben ik het vak pas echt beginnen te leren. Ik bleek aanleg te hebben, en door jarenlang keihard aan mijn skills te werken, sta ik waar ik nu sta: ik ben een voltijdse, professionele illusionist.'

Reageren