Kijktip: Tussen Kunst En Kitsch

9 augustus 2015 13:00 | kijktips | Door Televizier

© AVROTROS

Nelleke van der Krogt krijgt in deze aflevering van Tussen Kunst En Kitsch een zeldzaam Japans huisaltaar 'aangeboden'. Hoe zal expert Jaap Polak dat taxeren?

Van heinde en verre zijn mensen met hun bijzondere voorwerpen naar de Kunsthal in Rotterdam gekomen voor Tussen Kunst En Kitsch. Daar zit onder anderen expert Jaap Polak klaar om alle objecten van buiten Europa te taxeren. Hij ziet in deze herhaling onder meer een zeldzaam Japans huisaltaar. De luikjes zijn bekleed met zijde en in het midden zit een boeddha. Het voorwerp komt uit de negentiende eeuw.

Adrianus Eversen

Even verderop zit Frank Welkenhuysen, expert op het gebied van schilderijen uit de negentiende en twintigste eeuw. Hij mag een schilderij van Adrianus Eversen beoordelen. Die was een van de belangrijkste schilders van stadsgezichten. Het specifieke schilderij in de uitzending komt uit eind negentiende eeuw. De stad is niet direct te herkennen, maar daar stond Eversen om bekend.

Nelleke van der Krogt

In deze herhaling van Tussen Kunst En Kitsch is Nelleke van der Krogt nog te zien. De presentatrice nam afgelopen seizoen afscheid van het programma waarvan ze dertien jaar lang het gezicht was. Nu ze de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, is het tijd voor haar om een stapje terug te doen.

Frits Sissing

Nellekes opvolger is al gevonden: Frits Sissing. Hij draait al even warm, want de opnames van het nieuwe seizoen van Tussen Kunst En Kitsch zijn al achter de rug. Op woensdag 2 september start de nieuwe reeks vanuit het Drents museum in Assen. Verder doet Frits onder meer musea in Den Haag, Enschede, Nunspeet, Gouda en het Vlaamse Gent aan.

Lees ook:
Nelleke van der Krogt neemt afscheid van Tussen Kunst En Kitsch

Meer over