Kijktip: Twee uitersten in Vtwonen

7 februari 2016 14:05 | kijktips | Door Televizier

Twee uitersten komen samen in deze aflevering van Vtwonen. Jeroen en Linda hebben nameljk allebei andere plannen voor de inrichting van hun jaren-30-huis in Overveen 

In het vierde seizoen Vtwonen is de missie van Viktor Brand nog altijd kraakhelder: met stylisten een huis inrichten waarvan iedereen gelukkig wordt. Of in ieder geval het stel dat er woont.

Efficiënte ruimte 

Dat dat in de praktijk vaak knap lastig is, daar weten Jeroen en Linda alles van. Ze zijn verhuisd naar een klassiek jaren-30-huis in Overveen. Jeroen ziet de boel het liefst strak en licht, terwijl Linda's voorkeur uitgaat naar industrieel en donker. Het is het stel tot op heden dan ook niet gelukt om een gezellige woonkamer te creëren. Dat die de vorm heeft van een pijpenla helpt ook bepaald niet mee. Aan stylist Frans Uyterlinde de taak om er toch een mooie, efficiënte ruimte van te maken waarvan Jeroen, Linda en hun zoontje Joshua gelukkig worden.

Hoofredacteur Vtwonen

Nieuw dit seizoen is dat hoofdredacteur Carlein Kieboom van het magazine vtwonen, haar kennis deelt met de kijker. En dat niet alleen: ze gooit ook iedere week de deuren open van een droomhuis. Dat betekent ongegeneerd binnengluren in huizen die anders gesloten blijven. Als eerste laat Carlein de Vitra Campus in Zwitserland zien. Deze campus is het mekka van iedere designliefhebber. Bezoekers kunnen hier hoe de beroemde Eames Lounge Chair wordt gemaakt en zich vergapen aan de bouwwerken van architecten als Frank Gehry en Zaha Hadid. Naast al dit moois geeft Carlein een update over al het woonnieuws.

 

Meer over