Kijktip: Vechtlust in Vechtershart

13 december 2015 14:05 | kijktips | Door Televizier

Nick doet zeer tegen de zin van zijn vader mee aan een vechtsportgala in Hamburg. Hij heeft ineens minder vertrouwen in de goede afloop als hij een andere tegenstander krijgt dan hij had verwacht. 

Nick treedt tegen de zin van zijn vader aan op een vechtsportgala in Hamburg. De moed zinkt hem echter in de schoenen als hij een andere opponent krijgt dan hij had verwacht. Selma vermoedt intussen dat haar vriend Jerry (Werner Kolf) zich met duistere zaakjes bezighoudt.

Stoere kickbokster

Imanuelle Grives speelt de rol van Selma in Vechtershart. 'Selma is enerzijds een stoere kickbokster. Anderzijds is ze ook ontzettend kwetsbaar', vertelt ze over haar personage. Om haar te vertolken onderging de actrice voor de tweede keer in haar carrière een metamorfose: 'Eerder kwam ik voor de film Alleen maar nette mensen ruim 18 kilo aan. Nu moest ik juist heel intensief trainen in de sportschool. Ook keek ik eindeloos naar YouTube-filmpjes om mijn vechtstijl te verbeteren.' (afl. 4, seizoen 1)

Moeite met terugkeer

Kickbokser Nick Roest ervaart in Vechtershart hoe moeilijk het is om na een gevangenisstraf terug te keren in de samenleving. De twee vrouwen in zijn leven reageren koeltjes op zijn komst en zijn vader moet al helemaal niets van hem weten. Gelukkig heeft hij nog een halfbroer David en een vriend Sjoerd die wel in hem geloven. Samen met hen werkt hij gestaag aan zijn terugkeer in de vechtsportarena. 'Nick is iemand die moeite heeft om zich staande te houden', vertelt zijn vertolker Waldemar Torenstra. 'Binnen de ring is hij een beest, daarbuiten is hij klein en kwetsbaar. Dat zorgt ervoor dat hij zo loyaal is aan zijn naasten.'

Meer over