Kijktip: Voetbal: Johan Cruijff schaal

Bekerhouder FC Groningen neemt het in de Amsterdam ArenA op tegen PSV in de opening van het voetbalseizoen: de strijd om Johan Cruijff Schaal.

Aan de vooravond van het nieuwe Eredivisieseizoen speelt de bekerwinnaar traditiegetrouw tegen de regerend landskampioen om de Johan Cruijff Schaal. Fox doet live verslag van de wedstrijd om deze nationale supercup. De schaal geldt niet als hoofdprijs, maar de winnaar heeft wel meteen een vliegende start van het voetbalseizoen. Dit jaar is het bekerhouder FC Groningen dat het in de Amsterdam ArenA opneemt tegen PSV.

Groningen

Voor de Groningers is het de eerste keer dat zij aantreden in een duel om de Johan Cruijff Schaal. Als de formatie van trainer Erwin van de Looi onbevangen de wedstrijd ingaat is een verrassing wellicht mogelijk. De opponent uit Eindhoven is daarentegen de gedoodverfde favoriet en is het eigenlijk aan de stand verplicht om de trofee te winnen.

PSV

Maar liefst negen keer wist PSV de Johan Cruijff schaal te veroveren. De Eindhovenaren zijn daarmee de absolute recordhouder met één schaal meer dan eeuwige rivaal Ajax. Drie jaar geleden pakte PSV de prijs voor het laatst toen uitgerekend Ajax met 4-2 over de knie werd gelegd.

Tiende Schaal

Zonder de vertrokken smaakmakers Depay, Wijnaldum en Rekik gaat het elftal van Philip Cocu op jacht naar de tiende schaal. FC Groningen nam onlangs Abel Tamata over van PSV. De verdediger zou zomaar eens in actie kunnen komen tegen zijn oude werkgever. Ook dribbelaar Bryan Linssen maakte de overstap  naar het hoge noorden, van Heracles Almelo.

Reageren