Kijktip: Volgens Jacqueline

9 november 2015 11:11 | kijktips | Door Televizier

Hoe pakt een vrouw de draad weer op als ze na 25 jaar huwelijk wordt ingewisseld voor een jonger exemplaar? Daar draait de nieuwe serie Volgens Jacqueline om.

Eerst was er Volgens Robert, over huisarts Robert Finkelstein (Peter Blok). Hij kreeg een midlifecrisis, werd verliefd op een jonge studente en scheidde van zijn vrouw Jacqueline (Jacqueline Blom). De scenariste was Maria Goos, Bloks toenmalige echtgenote. En wat in Volgens Robert gebeurde, bleek thuis aan de orde van de dag te zijn.

Peter en Tjitske

Peter Blok werd verliefd op collega-actrice Tjitske Reidinga en scheidde van Goos. Zij speelde de rol van psycholoog in de serie, maar de vonk sloeg volgens het tweetal later pas over. In Volgens Jacqueline neemt het titelpersonage afscheid van haar huwelijk.

In shock

Maria Goos schreef deze serie dus vanuit haar eigen ervaringen. Hoewel de reeks vooral om personage Jacqueline draait, is het opvallend is dat Peter Blok wederom te zien is in de rol van Robert Finkelstein. In de Telegraaf vertelde Goos dat ze een vervolg rondom de huisarts eerst niet zag zitten. 'Ik was in shock, maar wist: als ik nu niet blijf werken, word ik krankzinnig.' Ze besloot een positieve draai te geven aan de ellende die haar was overkomen, als troost voor verlaten mensen: 'Kijkers met liefdesverdriet zien dat Jacqueline zichzelf niet alleen weet te redden, maar er uiteindelijk zelfs een leukere vrouw van wordt.'

Meer over