Kijktip: Voorstelling Najib Amhali: Alles Komt Goed

RTL 4 zendt de cabaretvoorstelling Alles Komt Goed uit waarmee Najib Amhali in 2011 zijn comeback in het theater maakte na twee jaar afwezigheid. Een noodzakelijke pauze, zo werd duidelijk in de voorstelling.

De Marokkaans-Nederlandse grappenmaker vertelt over alle ellende die hem trof: een depressie, een echtscheiding, een zieke moeder en overmatig drank- en drugsgebruik. Heftige verhalen, maar dat betekent niet dat Amhali's zesde voorstelling een loodzware show is geworden. Ouderwets tapt hij moppen over integratie, doet een paar rake typetjes en maakt er en passant ook nog een muzikale show van. Een bomvolle voorstelling van 2,5 uur die blijft boeien, zo vond de Volkskrant. 'Vreselijke gebeurtenissen passeren de revue, maar het feestelijke overheerst. Amhali blijft vrolijk en optimistisch.'

Op de rit 

Inmiddels heeft Amhali zijn leven weer helemaal op de rit. Hij tourde tot vorig jaar met zijn achtste avondvullende show I Amhali. Die kon overigens rekenen op minder lof dan Alles komt goed. Maar ondanks het feit dat Parool de show afdeed als 'een kleurloze voorstelling', sloot hij de tour af met twintig voorstellingen in het Amsterdamse Carré. Dat lijkt veel, maar Amhali heeft voor hetere vuren gestaan. Zo werd hij in 2012 de eerste cabaretier die optrad in concertzaal Ziggo Dome. En hij kreeg de zaal vol. Niet voor niets is hij meerdere keren uitgeroepen tot grappigste en populairste cabaretier van het land.

 

Meer over:

Reageren