Kijktip | Vrijdag | Huwelijk prins William & Kate Middleton

29 april 2011 07:21 | kijktips | Door Televizier

Het is de moeder aller bruiloften, het huwelijksfeest dat alle anderen moet doen vergeten. De Britse prins William en burgermeisje Kate Middleton geven elkaar hun jawoord in Westminster Abbey, de prachtige kerk in Londen.

Heel Engeland en half Europa, Australië en Amerika zal voor de televisie zitten om te zien welke jurk Kate aanheeft en welke beroemdheden in de kerk zijn. Om de ceremonie luister bij te zetten zijn twee koren, een orkest en twee fanfares uitgenodigd. Na de huwelijksvoltrekking door de aartsbisschop van Canterbury rijdt het stel in een koets terug naar Buckingham Palace voor de bekende kusscène op het balkon. Het huwelijk wordt uitgezonden om 11.15 uur op Nederland 1 en om 19.25 uur op Nederland 2.

Beau van Erven Dorens
Ook SBS 6 staat uitgebreid stil bij alle gebeurtenissen rond wat nu al 'het koninklijk huwelijk van de eeuw' wordt genoemd. De zender wijdt vanaf 18.20 uur de gehele programmering in de vooravond aan een verslag van de diverse plechtigheden rond de bruiloft van prins William en zijn Kate. Vanaf 18.30 uur doet een wel heel bijzondere verslaggever van zich spreken. Beau van Erven Dorens is naar Londen afgereisd om de bijzondere dag door de ogen van de Britten te beleven.

Hoogtepunten
Wat is er te merken van de feestelijkheden en kan het gewone leven vandaag nog wel doorgang vinden in Engeland? Om 19.00 uur neemt Shownieuws het stokje over en worden anderhalf uur lang alle hoogtepunten van William en Kates mooiste dag uitgebreid getoond.

Meer over