Kijktip | Vrijdag | Topchef: de jonge professionals

De finale van elke realityshow is spannend, maar de finale van Topchef: de jonge professionals moet slopend zijn geweest voor de kooktalenten. Maar liefst drie weken werden de finalisten door de spreekwoordelijke gehaktmolen gehaald, maar na vanavond is eindelijk de winnaar bekend.

De finale speelt zich toepasselijk genoeg af in Frankrijk, bakermat van de moderne Europese keuken. Na opdrachten bij een wijnproeverij en een mosselkwekerij doet de groep vandaag de rustieke plaats Carcassonne aan. Hier ligt kasteel-hotel Hôtel de la Cité, waar de allerlaatste proeve van bekwaamheid moet worden afgelegd.

Vrije ingrediëntkeuze
De chefs in spe krijgen twee uur om een driegangendiner te bereiden voor de immer kieskeurige Robert Kranenborg en Julius Jaspers. Tot nu toe werden de kandidaten steeds beperkt in hun ingrediëntkeuze, maar bij dit diner krijgen ze de vrije hand. Ze mogen geheel naar eigen inzicht kiezen uit het omvangrijke 'tableau culinaire' van het met een Michelin-ster bekroonde Hôtel de la Cité.

Chef de partie
Geen beperkingen hebben lijkt de zaken er makkelijker op te maken, maar soms is het hebben van alle vrijheid juist het grootste struikelblok. Wie van de chefs valt voor het laatst 't best in de smaak en gaat aan de haal met de hoofdprijs, een baan als chef de partie bij restaurant Bridges in Amsterdam? Vanaf maandag zendt RTL 5 de kookwedstrijd MasterChef Australia uit.

Meer over:

Reageren