Kijktip | WIA4

Ze doen het niet om prijzen te winnen, het vierde team van de Rotterdamse zaalvoetbalvereniging Wakker In Alles. Maar daar gaat het de mannen van WIA4 ook niet om. Ze zijn een bijeengeraapt zooitje van vrienden.

Hele bijzondere vrienden, dat dan weer wel. Journalist Hugo Borst, voetballer Geert den Ouden en sport presentator Emile Schelvis voetballen mee. Net als aanvoerder Michael Wilkes, de zoon van de legendarische Feyenoordvoetballer Faas en ondernemer Ferenc van der Vlies, de man achter de sportschoenen van Johan Cruijff. Ook Sander de Kramer, hoofdredacteur van de daklozenkrant in Rotterdam, is een vaste waarde in het team.

Het is ook bij WIA4 dat het idee ontstond van de Sunday Foundation, een stichting van Kramer en Hugo Borst om de vergeten weeskinderen van Sierrra Leone te helpen.

Jongens onder elkaar
Maar die ene dag in de week dat ze elkaar zien, gaat het toch vooral om de vriendschap. Dat is goed te zien in deze zesdelige documentaireserie. Hugo Borst: „Op het veld een beetje op elkaar lopen schelden, onder de douche kijken wie de grootste lul heeft, en daarover grapjes maken: het is een beetje het leven van jongens onder elkaar in een voetbalteam.”

Reageren