Kijktip: Wie is er de beste BN'er-kenner in De Nationale BN-er Test?

5 februari 2016 11:00 | kijktips | Door Televizier

Welke Nederlander is er het meeste op de hoogte van onze BN'ers? In De Nationale BN'er Test wordt er gezocht naar de BN'er-expert van Nederland. 

Welke Nederlander weet het meeste af van onze BN'ers? In De Nationale BN'er Test gaan BNN-presentatoren Lex Uiting en Evi Hanssen op zoek naar dé BN-er expert van Nederland.

BN'ers en publiek 

Cabaretier Richard Groenendijk schuift aan in de studio om alle roddels uit medialand nog eens goed door te nemen, terwijl zeven bekende Nederlanders het opnemen tegen het publiek. Televisiepresentator Jeroen Kijk in de Vegte, fotomodel Kim Kötter, Niet Lullen Maar Poetsen-visagist Koen en zijn zus Gigi, boer Geert, zangeres Roxeanne Hazes en Danny - de zoon van René - Froger, gaan deze uitdaging aan. Ook de kennis van de kijkers thuis over bekende Nederlanders wordt op de proef gesteld. Zij kunnen op de bank meespelen via hun smartphone, tablet of ouderwets met pen en papier.

Limbo-jongetje 

Lex Uiting werkt al sinds 2005 als televisiepresentator. 'Ik kwam als een Limbo-jongetje met een zachte 'g' en kort opgeschoren haartjes bij BNN terecht, en ik dacht: "hoe kan het zijn dat ik hier mag blijven?" Ik dacht altijd: "die is veel grappiger, en die is knapper, die is veel intelligenter in zijn interviews, en die daar is creatiever." Langzaamaan begin ik nu soms wel te merken dat sommige dingetjes die ik doe ook wel grappig zijn. Ik haat het altijd als mensen zeggen dat ze onzeker zijn, maar… ja. Ik werk gewoon naast heel veel talent', vertelt hij in een interview met de VARAgids.

 

Meer over