Kijktip: WK voetbal vrouwen

De Nederlandse voetbalvrouwen spelen hun eerste wedstrijd ooit op een WK. De dames trappen in Canada om 3 uur af tegen Nieuw-Zeeland.

De voetbalvrouwen van Oranje beginnen vannacht eindelijk aan het grote werk. Na een lange voorbereiding debuteren ze op het WK, met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. De aftrap in Canada is om 3 uur Nederlandse tijd en de NOS doet live verslag. Het Journaal heeft de volgende dag een samenvatting.

China en Canada

Nederland is op het WK ingedeeld in poule A met China en Canada (die om 0.00 uur tegen elkaar spelen) en dus Nieuw-Zeeland. Die ploeg staat vijf plaatsen lager op de wereldranglijst dan de Oranje Leeuwinnen. „Maar we hebben eerder tegen ze gespeeld en we weten dat het een sterke ploeg is’’, waarschuwt bondscoach Roger Reijners. De nummers één en twee én de vier beste nummers drie van alle poules gaan door naar de achtste finales. 

Vivianne Miedema

In Canada zijn alle ogen gericht op Vivianne Miedema, het boegbeeld van Oranje en vaak omschreven als de ‘Messi van het vrouwenvoetbal’. Zelf is ze de vergelijking met de Argentijn een beetje zat en wil ze gewoon Vivianne genoemd worden. Maar toch: de pas 18-jarige spits van Bayern München heeft scoren tot een kunst verheven. Met vijftien goals in zestien interlands heeft ze een indrukwekkend moyenne. Stiften, kappen en doelpunten maken; het gaat haar allemaal makkelijk af. Ze hoopt nu ook de Oranje Vrouwen naar grote hoogte te schieten. ‘Ik ben er klaar voor’, riep ze kort voor haar vertrek naar Canada.

Lees ook:
Interview met voormalig aanvoerder Daphne Koster

Reageren