Kijktip | Woensdag | Fortuinlijke vrouwen

Haar naam werd vaak genoemd toen producent Eyeworks op zoek was naar dames voor het lifestyleprogramma Fortuinlijke vrouwen van RTL 4. Vanwege haar rijkdom, sprankelende persoonlijkheid en boeiende agenda. Zes vragen aan Merlin Melles (45).

Heb je meteen ja gezegd?
"Ik geloof dat ik vier maanden ben gestalkt door Eyeworks, haha. Ik zoek niet alleen de voorgrond, maar doe ook veel achter de schermen. Wat de doorslag gaf om mee te doen, was dat ik op deze manier veel voor anderen kan betekenen. Met name de publiciteit voor de verschillende goede doelen waarvoor ik mij inzet en de mensen om mij heen, die me zo vaak fantastisch helpen. Ik kan als het ware iets terugdoen."

Hoe heb je het ervaren?
"Ik ben ruim drie maanden gevolgd tijdens mijn werkzaamheden. Van het maken van een kunstroute op Ibiza en een zakentrip naar Milaan tot de restyling van bedrijven en het verzamelen van veilingitems voor het goede doel. Mijn agenda kon blijven zoals hij was en ik hoefde niets in scène te zetten. De samenwerking met Eyeworks was fantastisch."

Ken je de andere drie dames, Lydia, Madelon en Susanna?
"Nee. We wonen ook best ver van elkaar, bewegen ons op andere vlakken en hebben verschillende achtergronden. Eyeworks heeft er duidelijk voor gekozen om vier totaal verschillende vrouwen te volgen en dat maakt het, denk ik, ook heel leuk om naar te kijken."

Wat is een 'fortuinlijke vrouw'?
"Ik heb een man, drie fantastische kinderen, mijn ouders leven nog, mijn schoonouders leven nog en ik ben heel gelukkig met alles en iedereen om me heen. Dát is voor mij fortuinlijk."

Een fortuinlijke vrouw is toch ook rijk?
"Ik kom uit een erudiet gezin en heb altijd keihard gewerkt voor de centjes. Dat leer ik mijn kinderen ook: ze hebben een baantje naast hun studie. Daarnaast geef ik ze mee, dat je ook wat voor anderen moet doen. Belangeloos. Als ik een gala organiseer voor een goed doel, helpen zij in de bediening. Het komt niet in ze op om daar geld voor te vragen. Van geld word je misschien niet gelukkig, maar je kunt er wél veel dingen mee doen, die je gelukkig maken. Ik heb de financiële middelen om me in te zetten voor goede doelen. Dat doet me meer dan goed."

Wat wil je bereiken met je deelname aan Fortuinlijke vrouwen?
"Ik heb geen beoogd doel. Ik ben heel spontaan en ad hoc in het nemen van beslissingen, zoek grenzen en uitdagingen op. Natuurlijk heb ik vooraf overlegd met mijn man Remt en mijn drie superpubers. Er zit geen boodschap in mijn deelname; het was gewoon een unieke ervaring voor me, waar ik met heel veel plezier op terugkijk."

Reageren