Kijktip | Woensdag | Nick & Simon: The American dream

Hoogtepunt van de reis door de Verenigde Staten van Nick & Simon was hun vertolking van het Amerikaanse volkslied. In het volgepakte stadion van de Memphis Grizzlies zongen ze, voorafgaand een de basketbalwedstrijd tegen de LA Clippers, uit volle borst The star spangled banner.

In deze aflevering van de realityserie kunnen we meegenieten van hun gedenkwaardige optreden. "Het is een van de spannendste dingen die ik ooit heb gedaan", vertelt Nick Schilder.

Heilige grond
"We konden kort repeteren en moesten het zonder begeleiding, a capella, zingen. Dan sta je daar voor 14.000 Amerikanen die jou nog niet kennen en voor wie het veld heilige grond is. Christina Aguilera heeft het ook eens gedaan, maar zij was haar tekst vergeten. Ik dacht: als ons dat maar niet gebeurt."

Bluesversies
Nick was met Simon in Memphis om bluesversies van twee van hun hits op te nemen in de studio: Pak maar m'n hand (Take my hand) en De dag dat alles beter is (Brighter day). "Een heel interessant experiment. De bluesmuzikanten die erbij waren, vonden het geweldig. De liedjes wijken weliswaar af van het bluesschema - het is alsof je water met olie probeert te mengen - maar het werkte wel."

In het diepe
De Volendamse artiesten kwamen uit Amerika terug met 'een koffer vol mooie herinneringen en ervaringen'. Nick: "Wij beseffen ook wel dat je in acht dagen niet kunt doorbreken in Amerika, maar we zijn heel tevreden met wat we hebben meegemaakt. We zijn er echt in het diepe gegooid; we hebben ons echt moeten bewijzen. In Nederland neem je je bekendheid mee; dat geeft een voorsprongetje. Daar was het van: laat eerst maar eens wat horen voordat we applaudisseren. We moesten vanaf nul beginnen; dat was heel verfrissend."

Reageren