Kijktip | Woensdag | William & Kate

27 april 2011 07:31 | kijktips | Door Televizier

Bij SBS 6 zijn ze duidelijk koningsgezind. In aanloop naar de documentaire over Het huwelijk (23.35 uur) kun je kijken naar William & Kate, een gedramatiseerde versie van de romance tussen de prins en het burgermeisje.

Natuurlijk hebben de filmmakers geen enkel idee wat zich privé heeft afgespeeld tussen het stel, daar komen we misschien ooit achter als de ongeautoriseerde biografie verschijnt. Maar voor het beeld van het droompaar maakt het niet veel uit wat er echt is gebeurd, als er maar bij te zwijmelen is.

Beruchte tabloids
In William & Kate is te zien hoe de twee elkaar ontmoeten op de universiteit en verkering krijgen. Terwijl ze elkaar nog goed moeten leren kennen, wil 'het volk' ook alles van ze weten. Waar de geliefden ook gaan, ze worden belaagd door journalisten van de beruchte Britse tabloids.

Razend tempo
De rol van William wordt gespeeld door de Nieuw-Zeelandse acteur Nico Evers-Swindell (die niet erg op William lijkt) en Kate door de onbekende Britse actrice Laura Waddell. Ach, Kate was zelf ook onbekend voor ze Williams verloofde werd. De film werd in razend tempo gemaakt om op tijd klaar te zijn voor het huwelijk. Dat is gelukt, maar verwacht geen Oscar-niveau.

Meer over