Kijktip | Zaterdag | Bert Visscher - Stoffe Jongens

Op zijn rode laklaarsjes dendert Bert Visscher in Stoffe Jongens van hot naar her. Er zit een verhaal in zijn tiende soloprogramma, maar u moet heel goed opletten om het te volgen.

De 50-jarige Groningse cabaretier praat zo snel, dat ondertiteling best handig zou zijn, en hij wisselt nogal snel van onderwerp. Van de dood van een mijnwerker met stoflongen en zijn zoon die de urn na de crematie diep onder de grond wil bijzetten, schakelt hij in no time door naar de uitverkoop bij H&M, een kerstcadeau voor zijn schoonmoeder en een hilarische reclamefolder met hebbedingetjes.

Geen moraal

Naar een boodschap of moraal zult u in Stoffe jongens tevergeefs zoeken. "Ik ben niet ge├źngageerd", beaamt Visscher, bekend van de gevleugelde kreet 'vertel, vertel!' "Als cabaretier heb je drie opties: totale idioterie, engagement of een mix van de twee. Ik opteer voor het eerste. Ik voel geen drang mijn mening op het podium te verkondigen."

In zijn elfde theatershow Afijn rent Bertje inmiddels ouderwets in de hoogste versnelling en struikelend over zijn eigen woorden van hot naar her.

Reageren