Kijktip | Zaterdag | Eurovisie Songfestival Finale 2011

In een stijf uitverkocht voetbalstadion in Düsseldorf willen 25 landen zo goed mogelijk voor de dag komen op de 56ste editie van het Eurovisie Songfestival.

De vijf grootste financiers van het festival, Frankrijk, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië en Spanje waren al verzekerd van een plek in de finale. De andere landen moesten afgelopen week eerst nog de halve finale overleven.

Jan Smit
Een paar zaken vallen op: Duitsland heeft voor het gemak Lena, de winnares van vorig jaar, weer ingestuurd en Italië is na veertien jaar afwezigheid terug op het liedjesfestijn. Het Nederlandse commentaar wordt verzorgd door Daniël Dekker en de Volendamse godenzoon Jan Smit. Of hij een kenner is op het gebied van het Songfestival, is niet duidelijk; de Tros koos vooral voor Jan omdat hij Tros-presentator is en de 3JS goed kent. Tegen beide argumenten valt niets in te brengen.

Frizzle Sizzle
Oud-Frizzle Sizzle zangeres Mandy Huydts mag namens Nederland de punten uitdelen. Yolanthe Sneijder-Cabau was eerste keus, maar zij zit in het buitenland. Huydts eindigde bij het Songfestival ooit als dertiende met Frizzle Sizzles Alles heeft een ritme.

Invulschema
Zelf punten geven? Print ons handige invulschema uit en speel thuis voor jurylid.

Meer over:

Reageren