Kijktip | Zondag | Komt een vrouw bij de dokter

5 juni 2011 05:00 | kijktips | Door Televizier

Stijn (Barry Atsma) en Carmen (Carice Van Houten) hebben het goed voor elkaar: ze houden van elkaar, van hun dochtertje Luna, ze genieten van het uitgaansleven en Stijn geniet van de vrouwen die hij er naast zijn vrouw op nahoudt.

De borstkanker van Carmen gooit roet in het eten. Stijn kan niet omgaan met de diagnose en zoekt zijn vertier in het nachtleven en bij scharrel Roos (Anna Drijver). Maar Carmen heeft Stijn juist nu nodig.

Alle vrouwen (en een heleboel mannen) lazen het boek van Kluun en huilden tranen met tuiten. Dat weerhield ze er niet van ook nog en masse naar de bioscoop te gaan om de filmversie te zien. Binnen de kortste keren liepen de bezoekersaantallen op tot het voor Nederlandse begrippen gigantische getal van 1 miljoen. Ook de dvd’s gingen als warme broodjes over de toonbank. Het is dus een beetje de vraag of er nog mensen over zijn die de televisiepremière op RTL 4 gaan kijken. Die kunnen wel zien dat debuterend regisseur Reinout Oerlemans puik werk heeft afgeleverd. Net als de twee hoofdrolspelers. Minpuntje is dat de film erg weinig de diepte in gaat en Stijn soms een wel heel vervelende egoïstische vent is.

NL 2009. R: Reinout Oerlemans. A: Carice van Houten, Barry Atsma, Anna Drijver e.a.

Meer over