Kijktip | Zondag | Van God los

Kijk een avondje Opsporing verzocht en de vreselijkste misdaden vliegen je om de oren. Maar hoe komen mensen zover? Die vraag wordt beantwoord in Van God los, een serie met op zichzelf staande verhalen die zijn geïnspireerd op echte misdrijven. Geen reconstructies, zoals in Opsporing verzocht, maar negen gedramatiseerde verhalen vanuit het perspectief van slachtoffer en dader. In de eerste aflevering wordt een van de hoofdrollen gespeeld door Georgina Verbaan.

Wie speel je?
"Ik ben Tilly, een jonge vrouw die samen met haar vriend boven zijn sportschool woont. Tilly werkt er en haar moeder en zus zijn er ook veel. Haar wereldje is dus best klein en er komen barstjes in, wanneer ze ontdekt dat haar vriend vreemdgaat. Meer kan ik er niet over vertellen, want dan verraden we te veel."

Best een heftige rol.
"Ik vond het een groot genoegen, omdat ik nog nooit zoiets gedaan had. Meestal word ik voor luchtiger thematiek gevraagd en dit is toch behoorlijk rauw. Het voorwerk is ook grondiger. Ik heb rechtbankverslagen van vergelijkbare zaken doorgenomen en de regisseur heeft gesproken met psychiaters over daders en slachtoffers. Daar in duiken maakt het heel leuk."

Ben je ook gefascineerd door criminaliteit?
"Ja, bij een klein krantenberichtje kan ik me van alles voorstellen. In deze serie kijken we achter dat bericht en leer je ook de dader en het slachtoffer kennen. Vervolgens doet een van de twee iets onomkeerbaars. Dat is verontrustend: je begrijpt ook beter hoe de dader tot zoiets kan komen."

Is dit het begin van een nieuwe carrière voor je?
"Ik hoop dat de mensen de serie gaan kijken en dat ze zien dat ik dit ook kan. Nu hoop ik alleen dat het op de avond van de uitzending niet heel lekker weer is, want dan kijkt er natuurlijk niemand naar."

 

Reageren