Kijktip | Zondag | Yolanthe op 3

29 mei 2011 05:00 | kijktips | Door Televizier

Na een keur aan spelletjes begint Yolanthe Sneijder-Cabau (26) nu aan het serieuze werk bij de Tros: ze wordt talkshowpresentatrice.

Het is de bedoeling dat de donkerharige schone een iets jeugdiger versie gaat maken van de TV Show op reis van Ivo Niehe.

Gasten
Ze bezoekt binnen- en buitenlandse beroemdheden onder wie Johnny Knoxville, die pijnlijke stunts uitvoert voor MTV’s Jackass, Jeff Dunham (uitvinder van de YouTube-hit ‘Achmed the Dead Terrorist’) en Johnny de Mol . In de eerste aflevering zijn ex-Destiny’s Child-zangeres Kelly Rowland en voetbalkenner Johan Derksen te gast. Vooral die laatste naamGaa  is nogal pikant, omdat Derksen er nooit een geheim van heeft gemaakt Yolanthe een enorme nietsnut te vinden.

Kritiek
Vooral tijdens het WK kreeg de echtgenote van Wesley Sneijder er regelmatig van langs tijdens de dagelijks voetbaltalkshow VI Oranje. Derksen noemde haar een ‘vreselijk dominant irritant vrouwtje’. En in de Volkskrant zei Derksen over Wesley: „Hij loopt slaafs en kwijlend achter dat meisje aan. Als ze naturist was geweest had hij de hele dag in z’n blote togus gelopen.” Nu heeft Yolanthe eindelijk de mogelijkheid Johan aan zijn snor te trekken en te vragen wat hij toch tegen haar heeft. Dat kan mooie televisie opleveren.

Twijfels
Al heeft één BN’er daar nu al zijn twijfels over: Robert Jensen. Hij heeft geen vertrouwen in Yolanthe als talkshowhost, maar schenkt haar wel een ander idee: "Mijn beste format voor Yolanthe: Help, mijn man is 1 meter 25!". Robert is trouwens niet de enige die zich afvraagt of Yolanthe wel geschikt is als presentatrice. De TROS zelf heeft, na tegenvallende kijkcijfers, Viviënne van den Assem aangetrokken. Zij zal Yolanthe vervangen bij de familieshows Te Leuk om Waar te Zijn en Mijn Vader is de Beste. De tijd zal leren of Yolanthe beter op haar plek is als talkshowhost.

Meer over