Kijktips om Eerste Kerstdag door te komen

‘Niemand mag met kerst alleen zijn’ is een gevleugelde uitspraak van Robert ten Brink. Als je ongehoopt toch alleen op de bank moet doorbrengen op Eerste Kerstdag, heeft Televizier vijf kijktips voor je.

Ranking The Stars Kerstspecial, 22.10 uur, NPO 3

Voor wie de zoete kerstmuziek en familiestress wil vergeten is Ranking The Stars de ideale oplossing. De uitspraken die gedaan worden in het programma zijn vaak op z’n zachtst gezegd spraakmakend nadat de sterren van de champagne geproefd hebben. Met tv-persoonlijkheden als Paul de Leeuw, Patty Brard en Richard Groenendijk kun je er zeker van zijn dat de sterren geen blad voor de mond nemen. Ook niet op Eerste Kerstdag. 

Top 2000 Best Of, 19.30 uur, NPO 3

Presentator Matthijs van Nieuwkerk en muziekkenner Leo Blokhuis brengen Eerste Kerstdag samen door in de studio in Beeld en Geluid. De twee hebben een selectie gemaakt van de mooiste nummers uit de lijst. Je hoort de verhalen achter de songs en je ziet de mooiste en ontroerendste kerstfragmenten: de gogo’s.

My Big Fat Gypsy Christmas, 23.00 uur, RTL 4

Hoe uitbundig je dit jaar kerst ook viert, het kan altijd erger. De zigeunerfamilies uit My Big Fat Gypsy Christmas pakken uit met grote neonkleurige jurken, roze limousines en flikkerende kroontjes. Er wordt getrouwd en kerst gevierd en daar komt heel wat bij kijken.

Gala 50 jaar André van Duin, 18.20 uur, NPO 1 (herhaling)

Met André van Duin staat een ding vast: het wordt een hilarische kerst. Meneer Wijdbeens, Joep Meloen en Flip Fluitketel: alle alterego’s van André zijn aanwezig bij het jubileumfeest van de volkskomiek. 

Bad Santa, 20.30 uur, RTL 7

Heb je het gehad met die traditionele zoetsappige feelgoodfilms als Home Alone, The Sound of Music en Marry Poppins, maar ben je toch een filmliefhebber? Goed nieuws: er is Bad Santa! Daarin probeert personage Willie Stokes (gespeeld door Billy Bob Thornton) ongemerkt de kluis van een warenhuis te kraken. Een kerstfilm met een knipoog en ideaal voor degene die niet zo veel van kerst houdt. 

Reageren