Killer Elite

Jason Statham helpt Robert De Niro in Killer Elite

Veronica - woensdag 2 februari om 20:30

Huurmoordenaar Danny is eigenlijk wel zo'n beetje klaar met moorden. Maar moorden is niet klaar met hem: om zijn vriend en mentor Hunter te redden, moet Jack in Killer Elite weer aan de slag.

Huurmoordenaar Danny (Jason Statham) krijgt bericht van een sjeik. Hij heeft Danny's vriend en mentor Hunter (Robert De Niro) ontvoerd.

Killer Elite

De drie zonen van de sjeik zijn vermoord door een elite-eenheid van het Britse leger. Als Danny Hunter levend terug wil zien, moet hij hun dood wreken.

Daarvoor moet de min of meer gepensioneerde huurmoordenaar zijn wapens weer uit het vet halen. Maar dat is nog niet alles.

Danny moet eerst uitvinden wie de zoons van de sjeik gedood heeft. Vervolgens moet hij de daders een bekentenis ontlokken. Als klap op de vuurpijl moet hun dood ook nog op een ongeluk lijken.

Lukt het Danny om de veeleisende sjeik tevreden te stellen en Hunter te redden? Je ziet het in Killer Elite.

Robert De Niro

Robert De Niro is de enige Amerikaanse acteur in Killer Elite. De rest van de cast bestaat uit Britten en Australiërs.

De film is gebaseerd op de roman The feather men van Sir Ranulph Fiennes. Fiennes is niet alleen schrijver, hij is ook avonturier.

Hij beklom Mount Everest en was de eerste die Antarctica volledig te voet doorkruiste. Ook was hij een van de kanshebbers om Sean Connery op te volgen als James Bond.

Daarnaast is Fiennes een achterneef van acteur Ralph Fiennes.

Meer over