Een futuristisch wapen meenemen blijkt niet een goed idee te zijn in Kin

10 augustus 2023 14:46 | kijktips | Door Esther Hut

© http://www.vodster.de
Een puber vindt in Kin een futuristisch wapen. Hij neemt het mee naar huis, maar of dat zo'n goed idee is?

'Van de producenten van Stranger things'. Dat staat in grote letters op de poster van deze sf-actiefilm. Kin is iets minder cool dan de hitserie, maar wel zo vlot verteld dat het allemaal prima te pruimen is.

Kin

Wat wél net zo goed als in Stranger things: de soundtrack. Die is al even lekker elektronisch als die van de Netflix-hit.

Kin vertelt het verhaal van Eli (Myles Truitt), een veertienjarig jongen die ergens in een verlaten gebouw een futuristisch wapen vindt. Hij verstopt het ding onder zijn bed.

Daar blijft het niet lang liggen. Als zijn halfbroer Jimmy (Jack Reynor) in de problemen raakt met ongure figuren gebruikt Eli het om hem te beschermen.

Dan blijkt dat het wapen behoorlijk krachtig is. Een stuk krachtiger dan Eli had kunnen vermoeden.

De twee broers slaan op de vlucht, met de stoere Milly (Zoë Kravitz) in hun kielzog. De problemen worden daarna alleen nóg groter.

Het drietal krijgt namelijk een stel mysterieuze types in ruimtepakken achter zich aan. Met hun futuristische laserguns maken ze een ding heel duidelijk: het wapen is van hen en ze willen het maar wat graag terug.

Michael B. Jordan

Kin is het speelfilmdebuut van de regisserende broers Jonathan en Josh Baker. Ze gebruikten hun eigen korte film Bag Man als basis voor het verhaal.

Michael B. Jordan, die schitterde in de Creed-films en in Black Panther, trad op als producent. Hij heeft ook een klein rolletje in de film: Jordan speelt een schoonmaker.

Meer over